Matematik

f(x) -> f'(x) (haster)

15. december 2011 af Okayyyy - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg skal bestemme f ' (x) for denne funktion:

2(kvadratrod) 4x2 + 7x, hvor x>0

Hvordan gør jeg det, først :

4x2 + 7x

---> f'(x) 8x + 7

hvad skal jeg så?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. december 2011 af peter lind

Der mangler en del parenteser. Ellers se https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1122290


Svar #2
15. december 2011 af Okayyyy

Jeg forstår ikke det der, kan du prøve at lave det med de tal jeg har fået??


Brugbart svar (1)

Svar #3
15. december 2011 af klimasven (Slettet)


Brugbart svar (1)

Svar #4
16. december 2011 af mathon

 

        g(x) = 4x2 + 7x                             g '(x) = 8x + 7

        f(g(x)) = 2·√(g(x))                         (f(g(x))) ' = f '(g(x)) · g '(x) 

 

                                f '(g(x)) · g '(x)    =  2·1/(2√(g(x))) · g '(x)  =  1/√(g(x)) · (8x + 7)  = 

                                                           (8x + 7) / √(g(x))  =  (8x + 7) / √(4x2 + 7x)


Skriv et svar til: f(x) -> f'(x) (haster)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.