Fysik

reactance

16. december 2011 af Matematikgym (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

 

Jeg skal eksperimentielt bestemme induktansen for en spole.

Jeg ved at impedansen Z er lig med vinkelhastigheden gange induktansen.

Z=ω*L

Jeg skal altså finde L.

Jeg har fundet U1 og U2 samt R1 til forskellige frekvenser. Men hvorfor er nedestående formel gældende?

Z=U2*R/U1

Det må have noget med forholdet at gøre, eftersom

U1/U2=R/Z

men forstår stadig ikke hvorfor at det forhold er gældende

Håber der er nogle der kan hjælpe (:

på forhånd tak! :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. december 2011 af mathon

 

                             Z2 = R2 + (ωL)2

                             Z2 - R2 = ω2L2

                             L2 = (Z2 - R2)/ω2

                             L = √(Z2 - R2) / ω


Svar #2
16. december 2011 af Matematikgym (Slettet)

tak mathon - kan godt være det er mig, der er helt væk, men forstår det ikke :/

Det du viser viser induktansen isoleret, men hvor er det lige at U1 og U2 kommer ind?

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. december 2011 af mathon

 

      U / Ueff = R / Z                        
                                           U er målt med jævnspænding

                                           Ueff er målt med vekselspænding


                                L = √(R / (U / Ueff)2  -  R2) / ω


Svar #4
16. december 2011 af Matematikgym (Slettet)

Jeg har ellers kun benyttede vekselspænding i mit forsøg

altså bare sat et voltmeter over resistansen og et volt meter over spolen

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. december 2011 af mathon

se

Vedhæftet fil:udledning_3.doc

Brugbart svar (1)

Svar #6
16. december 2011 af mathon

indekskorrektion

Vedhæftet fil:udledning_3.doc

Svar #7
16. december 2011 af Matematikgym (Slettet)

mange tak! :)

 


Skriv et svar til: reactance

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.