Fysik

Fasekonstanten til en dæmpet svingning

16. december 2011 af placebo321 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er det en korrekt bestemmelse af fasekonstanten til en harmonisk svingning?

Jeg sætter t = 0, hvoraf

x(0) = A*e-λ*0*sin(ω*0+φ) =A*1*sin(φ)

og da

x'(0) = v(0) = ω*A*cos(φ)

fås ved substitution, at

v(0) = ω*x(0)/sin(φ)*cos(φ)

dvs.

tan(φ)=ω*x(0)/v(0)

altså

φ = tan-1(ω*x(0)/v(0))

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. december 2011 af peter lind

Det går galt hvis sin(φ) = 0. ellers er det godt nok.


Skriv et svar til: Fasekonstanten til en dæmpet svingning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.