Matematik

Differentialregning

16. december 2011 af nuursa (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej.


Jeg har en formel der siger: y=b*sin(a*x)+d*cos(a*x)

Mit a=0,889 og x=1

 

jeg ved ikke helt om jeg skal dele ligningen/ formlen i to og så starte med at isolere B og  D hver for sig og derefter sammesatte resultaterne eller hvordan?? pleas hjælp det er noget jeg skal bruge i min sro 


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. december 2011 af Krabasken (Slettet)

Detr er lidd svært at forstå dit spørgsmål - og hvad er det for e B D, der pludselig optræder ???


Svar #2
16. december 2011 af nuursa (Slettet)

altså en formel er givet ved:  y=b*sin(a*x)+d*cos(a*x), hvor b og d er KONSTANTER.


ud over den angivne formel så kender jeg kun x og a

a svarer til min vinkelhastighed som er: 0,889

x svarer til 'tiden' som er: 1

og nu skal jeg ude fra disse oplysninger beregne min svningningstid.


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. december 2011 af mathon

 

                          y = d·cos(a·x) + b·sin(a·x)  = √(d2+b2)·cos(a·x-β)   

                                                         tan(β) = sin(β) / cos(β)  = b/d

                        

                          √(d2+b2)·cos(a·x-β) omskrives ofte til

                                                         A·sin(ω·t + φ)

                          T = 2π/ω = 2π / (0,889 s-1) 7,07 s


Svar #4
16. december 2011 af nuursa (Slettet)

hvad står β for? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. december 2011 af Krabasken (Slettet)

-


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. december 2011 af mathon

detaljer
   se

Vedhæftet fil:omskrivning.doc

Svar #7
16. december 2011 af nuursa (Slettet)

så egentlig skal jeg bare anvende denne her formel: 

 

Vedhæftet fil:omskrivning.doc

Svar #8
17. december 2011 af nuursa (Slettet)

kig lige på den vedhæftet fil for der er noget der ikke går op i mine beregninger


Brugbart svar (0)

Svar #9
17. december 2011 af mathon

 

          enheden for fjederkonstaten er    N/m

          enheden for √(k/m) =     s-1


Svar #10
17. december 2011 af nuursa (Slettet)

dvs. at jeg skal rykke komma'et 'en gang til højre? 


Brugbart svar (0)

Svar #11
17. december 2011 af mathon

 

                     ...der er for få oplysninger til, at du kan rådes


Svar #12
17. december 2011 af nuursa (Slettet)

her jeg prøver at sende den vedhæftet fil igen 

Vedhæftet fil:K.docx

Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.