Matematik

Differentialligning

17. december 2011 af Arbejder22 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej
Jeg er i gang med en matematikrapport om differentialligninger, der er et helt nyt emne for mig. Så jeg har en lille smule svært ved det. Men så tænkte jeg på at der måske var nogle kloge hoveder herinde som kunne hjælpe mig lidt.
Jeg skal løse følgende opgave.
Løs ligningen y`=3y der opfylder betingelsen f(1)=2

Håber der er nogle der vil hjælpe samt forklare mig denne her opgave.
På forhånd Tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. december 2011 af mathon

 

        har du tænkt over,
        at for
                                           y = C·ek·x
       gælder

                                           y ' = C·ek·x · k  = k·(C·ek·x= k·y      ?

............

begynd med at separere de variable:

                                           dy/dx = k·y                                      

                                           (1/y)dy/dx = k·dx                     og integrer hver side


Brugbart svar (1)

Svar #2
31. december 2011 af mathon

korrektion
                   

                                   (1/y)dy = k·dx                     og integrer hver side

 

Skriv et svar til: Differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.