Fysik

Viskositet

17. december 2011 af placebo321 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Mathon har lavet det vedhæftet dokument. Jeg har dog spørgsmål hertil.

ad. 1

I min databog står der at tegnet η bruges om den dynamiske viskositet ved 20 grader. Enhededen er i databogen
N*s/m som så bliver til enheden  kg/m*s = kg * s-1 * m-1.

Enheden for det Mathon kalder viskositeten bliver i dokumentet

[η] = kg/s

idet

λ = η/2m ⇔ η = λ2m

hvor

[λ]=s-1

Kan nogen forklare mig, hvad der foregår?

ad. 2

Normalt fremkommer en differentialligning, hvor den ubekendt er vinklen θ, når man regner med det matematiske pendul. Mathon har lavet det sådan, at man får den ubekendte x, der betegner buelængden. Hvordan gør han det? Jeg synes det er smart.

Vedhæftet fil: matematisk pendul_1.doc

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. december 2011 af peter lind

Der findes både en viskositet koefficient og en dynamisk viskositet koefficient.


Svar #2
17. december 2011 af placebo321 (Slettet)

I min databog står der, at der findes 2. Den kinematiske og dynamiske viskositet. Ingen har enheden kg/s


Skriv et svar til: Viskositet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.