Studieretningsprojekt/-opgave (SRP/SRO)

Korrektur og rettelse

19. december 2011 af idonno (Slettet)

Hej med jer, jeg skal aflevere min SRP her på onsdag. Jeg er færdig med den, men jeg mangler at rette den til. 
Det skal jeg igang med nu, men det skader aldrig at få et par helt andre øjne til at se opgaven. Det ville i hvert fald være rigtig dejligt hvis der var nogle der gad hjælpe!

info:
Jeg skriver i Biologi B og Engelsk A, om bioteknologi. Jeg har analyseret og fortolket Michael Crichtons Next. 
 

Der står hverken sidetal ved bilag eller i indholdfortegnelsen endnu, fordi jeg ikke er helt færdig og ikke ved helt præcist hvilket sider de skal stå på.

På forhånd mange tak!!

Vedhæftet fil: Brødtekst.docx

Svar #1
19. december 2011 af idonno (Slettet)

Filen var for stor til at kunne oploades, så brødteksten er tilføjet spørgsmålet og så er indledning og konklusion her samt abstract som er vedhæftet, håber der er nogle der gider at tage sig tid, til at hjælpe!

Indledning
Bioteknologi er en betegnelse for teknikker, der ved hjælp af levende organismer producere store mængder af et ønsket produkt. Et eksempel herpå kan være f.eks. øl. Bioteknologien anvendes dog også i en bredere  forstand, specielt i molekylærbiologi, herunder kommer både stamceller og genteknologi.
Der vil, i denne opgave, blive redegjort for stamceller og genteknologi samt de behandlingsmuligheder der findes og hvilke man stadig forsker i. Der vil desuden blive redegjort for to typer af stamceller; bloddannende stamceller og emrbyonale stamceller. Endvidere vil der blive redegjort for gensplejsning på menneskets celler og gensplejsede dyr, som kaldes transgene dyr. Derudover laves en litterær analyse af Michael Crichtons roman, Next, som blev udgivet i 2006. I analysen vil der blive lagt vægt på skrivestilen, herunder fortælletype, fortællevinkel, sprog og hvordan Michael Crichton som forfatter femstiller de biologiske og de etiske problemstillinger i den moderne biovidenskab.
Afslutningsvist vil der i opgaven blive diskuteres hvorvidt Michael Crichton tilpasser thriller-krimi genren til de biologiske emner samt en vurdering af de forandringer og muligheder, vi fra et biologisk perspektiv, vil gå i møde ifølge Michael Crichton.

 

Konklusion
Efter at jeg har arbejdet med bogen Next og den moderne biovidenskab, kan jeg konkludere at biovidenskaben er en videnskab der er på vej ind i lægekundskaben, som en masse forskellige behandlingsformer. Derudover kan jeg konkludere at der er delte meninger omkring hvorvidt bioteknologien skal videreføres og på hvilke præmisser de skal. Både stamceller og genterapi kan konkluderes til at være et godt område at forske indenfor, fordi man med disse behandlingsformer kan behandle arvelige dødelig sygdomme samt sygdomme hvor patienten har en relativt lille chance for at overleve. Samtidig med at både genteknologi og stamceller er gode ting, kan de også gå grueligt galt, hvis der bliver lavet den mindste fejl.
Next, er en bog med rigtig mange forskellige perspektiver på biovidenskaben, jeg kan konkludere at den er meget rodet, men fortæller samtidig om nogle af de ting der foregår i dag – bare med en smule overdrivelse. Biovidenskaben er et svært område at beskæftige sig med, forskermæssigt. Fordi der er mange aspekter af det. Der er de etiske problemstillinger omkring forskningen som der skal tages højde. Jeg kan konkludere at nogle mennesker, Robert Bellarmino i bogen, er af den holdning at et menneske lader livet for forskningen skyld, slet ikke gør noget. Michael Crichton har skrevet bogen på baggrund af befolkningens uvidenhed om den forskning der bliver lavet i dag og på hvilke betingelser de bliver lavet på.  Hvilket han er meget rasende og oprevet over.

Vedhæftet fil:Abstract.docx

Brugbart svar (2)

Svar #2
19. december 2011 af Marie11 (Slettet)

Det er ikke så smart at du oploadr den sådan bare på siden. Send den privat til de folk, som vil rette. Du kan jo sagtens tages for snyd, hvis din censor finder opgaven på nette :S


Brugbart svar (2)

Svar #3
19. december 2011 af Multieleven (Slettet)

prøv www.stavsikkert.dk - den brugte jeg


Svar #4
19. december 2011 af idonno (Slettet)

Tak til jer begge!
Det havde jeg slet ikke tænkt over, men hvordan sletter man det så igen?


Brugbart svar (2)

Svar #5
19. december 2011 af Marie11 (Slettet)

Man kan desværre ikke slette sine indlæg :(


Skriv et svar til: Korrektur og rettelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.