Matematik

2.gradsfunktioner (Regler)

19. december 2011 af Anne1241 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hvordan kan det være, at opg1. giver 0 i B  mens opg2. giver 0 i C, begge er rigtigt lavet, men forstår simpelthen ikke systemet, nogle der kan forklare? 

1.y= -0,02x2 + 200    A: -0,02, B: 0 og C 200

2.y= -10 x2 + 30 x     A: -10, B: 30 og C 0 


Brugbart svar (2)

Svar #1
19. december 2011 af Anxyous (Slettet)

Et andengradspolynomium er af formen:

f(x) = ax2 + bx + c

Hvis c er 0, bliver det

f(x) = ax2 + bx + 0 = f(x) = ax2 + bx

Hvis b er 0, bliver det

f(x) = ax2 + 0x + c = f(x) = ax2 + c


Brugbart svar (2)

Svar #2
19. december 2011 af Studieguruen (Slettet)

Andengradsligningen finder du på formen

f(x) = ax2 + bx + c

Heraf ser du, at i opgave 1 vil b = 0, og i opgave 2 vil c = 0 .


Brugbart svar (2)

Svar #3
19. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

Der er tale om 2.-gradspolynomier , (ikke 2.gradsfunktioner) .  Den generelle forskrift er

y = ax2 + bx + c

Her er a koefficienten til leddet med x2 , b er koefficienten til leddet med x, og c er konstantleddet. I opg 1, er koefficienten til leddet med x lig med 0, og derfor er b (eller B) lig med 0. I opg. 2 er konstantleddet 0, og derfor er c (elle C) lig med 0.


Svar #4
19. december 2011 af Anne1241 (Slettet)

Okay tak skal i ha' for svarene :) 

 

Ingen x i slutningen = b: 0 

x i slutningen = c: 0 

 

FORTOLKEDE JEG DET SOM :) 


Skriv et svar til: 2.gradsfunktioner (Regler)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.