Fysik

SRP Haster! Inertimomentet

19. december 2011 af o1-bennerbaby (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg, har siddet med det hele dagen uden nytte, jeg vil gerne vide hvordan man får det samlede inertimoment

af en hult cylinder forsynet med bly inde i den hule cylinder, så det er faktisk en bly cylinder, jeg skal begregne acc. ud for hele legemet. Og ved ikke hvordan jeg skal sætte den ind i acc. formelen.. 


Svar #1
19. december 2011 af o1-bennerbaby (Slettet)

Den samlede inertimoment, bruger man steiners sætning? har prøvet men er langt fra .. 


Svar #2
20. december 2011 af o1-bennerbaby (Slettet)

Ok, hvis jeg nu hjælper jer lidt medd  at løse problemet.. Radius af blyet inde i træcylinderen er 1.5 cm. Den vejer 1.2kg og højden på den er 15 cm. Inertimomentet for en massiv solinder er deffienerert ved I=1/2*m*r^2=1/2*1.2*0.015^2

Nu har jeg en træ cylinder forsynet med bly, indemidt på. Derved bestemmer jeg inertimomentet for en hult træ cylinder. Den inderste radius er 1.5cm yderste 5 cm. Den vejer 0.80kg Inertimomentet for den er defineret I=m(R^2+r^2) = I=0.83kg(0.05^2*0.015^2)

Jeg lagt denne inertimoment sammen, men kan ikke bestemme dens acc. for den.. Hele cylinderen vejer ca. 2kg.. 

jeg skal bestemme acc. for den ned ad en rampe, med en højde sin(x) 


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. december 2011 af Lurch (Slettet)

Intertimomenter kan bare summeres, som du selv er kommet frem til.

Du kan finde accelerationen nemmest ved energibevarelse og kinematik.

For accelerationen gælder

2*a*s = v2 - v02

hvor s er den totale tilbagelagte strækning.

Energibevarelse giver, hvis cylinderen starter fra hvile fra højden H

m*g*H = 1/2*m*v2 + 1/2*I*ω2

 


Skriv et svar til: SRP Haster! Inertimomentet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.