Matematik

Værdimængde

20. december 2011 af KLWG (Slettet) - Niveau: B-niveau

en funktion f er givet ved: f(x)=1/8x4+1/2x3-3/2x2-4x

 

Bestem en værdimængde for f?

Jeg har løst f'(x)=0 of fundet løsningerne -4, -1 og 2

Derefter har jeg lavet monotoniundersøgelse og fundet lokale ekstramer. Jeg har fundet ud af at y=-8 er lokalt minimun for f(x)

men hvad er det så nu jeg skal gøre? :-)


Brugbart svar (2)

Svar #1
20. december 2011 af SuneChr

Du skriver "en værdimængde", men mener sikkert "værdimængdén". Der er nemlig kun den ene, hvis x ∈ R

Monotoniforholdene for f´  er               - 0 + 0 - 0 +

Der skal da undersøges, mindsteværdien for  f(- 4) og  f(2). Kald denne m.

Værdimængden er derfor    Vm  =  { y |  m ≤ y < ∝ } .


Skriv et svar til: Værdimængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.