Fysik

Beregning af konstant

20. december 2011 af Scratz (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej,

Jeg er igang med en opgave hvor jeg skal beregne den konstant, som Keplers anden lov går ud på. Man kan beregne konstanten på følgende måde:

T2/a3=konstant

Mit spørgsmål er så, om denne konstant godt kan give 1.49636e-34??

Min omløbstid T er 12300, og min aphelium er 1.00367–14..

Synes bare det lyder meget voldsomt!

Please Help! På forhånd tak! :)

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. december 2011 af Lurch (Slettet)

konstanten er ikke 1.5e-34, men 1.5e50 med de tal du har oplyst. Hvad de tal så angiver er jo ikke til at vide når du ikke har nogen enheder på :) 


Svar #2
20. december 2011 af Scratz (Slettet)

Hvordan kan du få den til at give det?? :)


Svar #3
20. december 2011 af Scratz (Slettet)

Jeg fandt ud af det nu :) Tak!


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. december 2011 af Lurch (Slettet)

Taster tallene ind på regnemaskinen :)

konstant = 12300^2/(1.00367e-14)^3 = 1.5e50

Men jeg tror du skal passe med at bruge aphelion til at bestemme konstanten. Jeg mener at man skal bruge den store radius i ellipsen, ikke afstanden til brændpunktet.


Skriv et svar til: Beregning af konstant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.