Studievalg og videregående studie

Hvornår egner man sig til økonomi?

26. december 2011 af FactFiction (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg har det sidste halve års tid gået og grublet lidt over, hvorvidt økonomi (på uni) er noget for mig. Jeg synes umiddelbart, det virker rigtigt spændende, men når det kommer til stykket har jeg jo nok slet ikke så meget viden om studiet, selvom jeg både har været i studiepraktik og kender en person, der går der.

Jeg har desuden gået på STX, hvor det ikke var muligt at vælge erhvervsøkonomi som valgfag. Det eneste økonomi jeg har haft, var et lille forløb i henholdsvis samfundsfag og historie... og det siger jo nok ikke så meget... Jeg tror man har et bedre grundlag for at vide noget om økonomi, hvis man har gået på HTX, der jo er langt mere handelsmålrettet end STX er. 

Desuden har jeg ikke haft matematik på særligt højt niveau, så det er jeg også ved at opgradere til A på VUC. Dog er det gået meget godt indtil videre. 

Så mit spørgsmål er: Hvornår egner man sig til at studere økonomi? Hvilke kvalifikationer skal man helst have? Og hvornår egner man sig absolut ikke til at studere økonomi?

frafaldsprocenten er jo ret høj på det studie, hvilket virkelig skræmmer mig. Jeg har ikke lyst til at være en af dem, der knækker halsen på det studie. 


Brugbart svar (3)

Svar #1
29. december 2011 af Roman Garcia

Man skal være god til matematik. Jeg vil tro, at grunden til, at frafaldsprocenten er rigtig høj er, at mange undervurderer graden af matematik på faget. Man har en del matematik, og det er forholdsvis kompliceret matematik. Derfor vil jeg tro, at mange hopper over på handelshøjskolen, hvor det matematiske niveau ikke er det samme, men hvor man stadig kan læse økonomi.


Brugbart svar (2)

Svar #2
01. januar 2012 af MaibritG

Du mener vel HHX, ikke? Det er begrænset hvor meget man beskæftiger sig med økonomi og økonomi-relaterede fag på HTX. Jeg har en HTX-baggrund og har i forbindelse med mit nuværende studie beskæftiget mig med økonomi (ikke at det er sammenligneligt med bacheloren i økonomi), og har ikke haft de store vanskeligheder med at følge med. Dog oplever jeg, at studerende med en HHX-baggrund både har nogle fordele, da de har beskæftiget sig med stoffet i ca. 3 år, men at de også har visse ulemper (i form af HHX-opdragelse, som min underviser i faget pænt kalder det)

Jeg vil ikke se det som en umulighed, at læse økonomi med en STX-baggrund, så længe at du har matematisk forståelse og flair, som Roman Garcia også er inde på.

 

- - -

Med venlig hilsen
Maibrit


Brugbart svar (2)

Svar #3
02. januar 2012 af Zalam (Slettet)

Du skal ikke frygte HHX'erne har en fordel, slet ikke.

Måske er det en fordel den første måned da de kender nogle af begreberne bedre end STX og HTX elever.  Men den fordel udlignes ofte af at mange STX'er er en del bedre til matematik end HHX'erne.

Der vil altid være visse fordele knyttet til enten HTX, HHX eller STX. Men alle studier starter ud med "grundlæggende viden".


Brugbart svar (2)

Svar #4
02. januar 2012 af Zenin (Slettet)

Økonomi er en svær udannelse på højt niveau. Men meget let at komme på, da stort set alle bliver optaget hvert år, og man derfor kun skal have et gennemsnit på 2 for at komme ind. Derfor undervurdere mange den nok eller har den som 2, 3 valg. B. la derfor er der stort frafald.
 

Efter hvad jeg har hørt, har langt de fleste økonomi studerende en STX baggrund.
 

Det man lære på HHX er jo mest erhversøkonomi, som er mere anvendeligt på Handelshøjskolen (cand.merc), og ikke i så høj grad på uni. (Oecon/Polit), som jo er nationaløkonomi.


Svar #5
25. januar 2012 af FactFiction (Slettet)

#2: Jeg kender udmærket godt forskellen på HTX og HHX - det var blot en tastefejl. 

 

Jeg ved godt, økonomi er en svær uddannelse, og det er jo netop derfor den skræmmer mig. Jeg klarede mig rimeligt godt på mat B, dvs. 12/10 til eksamen - så jeg er lidt spændt på, hvordan det kommer til at mig til eksamen på A-niveau...  Jeg har dog lidt svært ved A-niveau pt., men det er nok mest pga. læren (det er der bred enighed om i min klasse... ).... 

Men jeg vælger ikke økonomi, fordi jeg ikke har snittet til at komme ind på andre videregående uddannelser, men fordi de andre uddannelser ikke interesserer mig. 


Brugbart svar (2)

Svar #6
25. januar 2012 af Madsst (Slettet)

#0 Som nævnt nogle gange her så er forudsætningen for at tage en uddannelse i økonomi på KU at man har lidt flair matematik og måske også at man synes det er sjovt. For det er det du kommer til at lave for langt størstedelen.

Det er muligt på kandidatdelen at vælge en linie (om man vil) hvor man ikke har enormt meget matematik, men langt de fleste økonomer bliver i virkeligheden mere uddannede i tidsserie statistik (og statistik er anvendt matematik).


Skriv et svar til: Hvornår egner man sig til økonomi?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.