Matematik
rettelse af opgave
Hej folkens.
Jeg har lavet to opgvaer, som jeg har lagt en del tid og enerig på, så kunne godt tænke mig at få den rettet, hvis der er nogen som havde tid og lyst.
opgaven er vedhæftet
Svar #1
31. december 2011 af mathon
eller
opgave 15
a)
F(x) = ∫ (-x2 + (a+1)x - a)dx = -(1/3)x3 + (1/2)(a+1)x2 - ax
AM = -0∫1f(x)dx = 1∫0 f(x)dx = F(0) - F(1) = 0 + (1/3)·13 - (1/2)(a+1)·12 + a·1 =
(3a - 1) / 6
b)
AN = 1∫a f(x)dx
AM = AN
kræver
-0∫1 f(x)dx = 1∫a f(x)dx
1∫0 f(x)dx = 1∫a f(x)dx
F(0) - F(1) = F(a) - F(1)
F(0) = F(a)
0 = -(1/3)a3 + (1/2)(a+1)a2 - a·a
0 = 2a3 - 3(a+1)a2 + 6a2
2a3 - 3a3 - 3a2 + 6a2 = 0 og a>1
-a3 + 3a2 = 0 og a>1
-a2(a - 3) = 0 og a>1
dvs
a - 3 = 0
a = 3
Svar #3
01. januar 2012 af mathon
trekant
B = cos-1((a2 + c2 - b2) / (2ac))
vB = (1/2) · √(2(a2 + c2) - b2)
areal af ΔABD
T = (1/2) · vB · c · sin(B/2)
Svar #4
01. januar 2012 af mathon
generelt:
vA = (1/2) · √(2(b2 + c2) - a2)
vB = (1/2) · √(2(a2 + c2) - b2)
vC = (1/2) · √(2(a2 + b2) - c2)
Svar #5
01. januar 2012 af Jfreden (Slettet)
#3+4
Jeg sidder med samme opgave.
Og har gjort det på samme måde.
Er det ikke korrekt, det han har lavet ?
#3 det er jo samme måde han også har udregnet vinklen på.
Og ifl. det du skriver, altså at beregning af Arealet i trekant ABD
T = (1/2) · vB · c · sin(B/2)
Vinkel B= 86,416678301528 grader
T = (1/2) · vB · c · sin(B/2)
T = (1/2) · (86,416678301528 / 2) · 6 · sin(86,416678301528 / 2) = 88,748182594525
Og det kan umuligt være så stort med de sider trekanten har.
Svar #6
02. januar 2012 af mathon
på opfordring af #5:
#3
vB = (1/2) · √(2(a2 + c2) - b2) = (1/2) · √(2(42 + 62) - 72) = (1/2) · √(2(42 + 62) - 72) = 3,7081
areal af ΔABD
T = (1/2) · 3,7081 · 6 · sin(86,4167º / 2) = 7,62
Svar #7
03. januar 2012 af Jfreden (Slettet)
#6 Så hvad er det som du har bestemt til at være 3,7081 ?
er det vinkel B i trekant ABD ?
Kan det passe den skal være så lav ?
Svar #8
03. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)
#7
Det er vB , længden af vinkelhalveringslinien for vinkel B.
Skriv et svar til: rettelse af opgave
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
