Matematik

Procentregning

02. januar 2012 af tumbler (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej Folkens..

Jeg sidder og er igang med ed aflevering til i morgen. Det eneste jeg mangler er bare lige opg. nr. 4 som jeg ikke rigtig kan komme igang med, håber der er nogen som kan hjælpe :-)

"Et beløb er faldet med i alt 62%. Faldet pr. termin var 4,965%. Over hvor mange terminer er faldet sket?"

Jeg tror måske jeg skal bruge noget logaritme til at regne den ud men er ikke sikker...

På forhånd tak - og godt nytår ;-)


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. januar 2012 af nielsenHTX

løs ligningen

(1-0,04965)^x =0,62


Svar #2
02. januar 2012 af tumbler (Slettet)

1000 tak for det hurtige svar nielsenHTX :-)

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
02. januar 2012 af nielsenHTX

#2 hov læste lige opgaven igen den falder med(og ikke til) 62% så der er 100%-62% tilbage af beløbet

løs ligningen

(1-0,04965)^x =1-0,62

giver også et pænere tal:)

 


Svar #4
02. januar 2012 af tumbler (Slettet)

Igen mange tak :-)


Svar #5
02. januar 2012 af tumbler (Slettet)

Hmm, hvis jeg løser den første ligning du skrev til mig så får jeg 9,38.

Hvis jeg løser ligning nr. 2 så skriver min lommeregner "Syntax error". Jeg kommer frem til at x=log(0,38) / log(0,95035) er det rigtig? Eller er jeg helt forkert på den?


Brugbart svar (1)

Svar #6
02. januar 2012 af nielsenHTX

#5 du har løst den korrekt og det skulle din lommeregner også meget gerne kunne regne ud

x=log(0,38) / log(0,95035) = 19,00019919


Svar #7
02. januar 2012 af tumbler (Slettet)

Endnu en gang mange tak.


Skriv et svar til: Procentregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.