Matematik

En blykugle slippes

04. januar 2012 af howimetyourmoth3r (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har en lille opgave jeg har problemer med!

En blykugle slippes fra en højde på 30 meter over jorden.
a) Hvor langt har blykuglen bevæget sig efter 2.0 sekunder? Efter 3.5 sekunder?
b) Hvor langt har blykuglen bevæget sig , når dens hastighed er 15 m/s

Tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Benyt formlerne for det frie fald: s = (1/2)gt2 , v = gt , når der startes i hvile ved t = 0.


Svar #2
04. januar 2012 af howimetyourmoth3r (Slettet)

Jeg er meget usikker på de formler desværre.
Kan du skære det ud i pap?


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

a) Man beregner faldlængderne ved at indsætte de relevante faldtider t i formlen s = (1/2)gt2

b) Man bestemmer faldtiden t for den pågældende hastighed v som t = v/g og indsætter i formlen for faldlængden

s = (1/2)gt2 = (1/2)g·(v/g)2 = v2/(2g)


Svar #4
04. januar 2012 af howimetyourmoth3r (Slettet)

Tak for det!
Så facit hedder altså 19,64 og 60,1 i a og 11,45 m/s i b?


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja, det ser rigtigt ud. Men falddistancerne skal have en enhed.


Svar #6
04. januar 2012 af howimetyourmoth3r (Slettet)

Det glemte jeg lige at skrive på men tusind tak for hjælpen :-)


Skriv et svar til: En blykugle slippes

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.