Fysik

Hjælp til mere ellære -

06. januar 2012 af uffesen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Et elektrisk kredsløb består af tre modstande med resistans R1, R2 og R3 samt et batteri
med elektromotorisk kraft ε og indre resistans Ri. Kredsløbet er forbundet som vist på
figuren.
a. Beregn strømmene gennem R1, R2 og R3.
b. Beregn den effekt der afsætts i R2.
c. Beregn batteriets polspænding.
Modstanden med resistansen R2 ønskes erstattet. Til rådighed for dette har man et stort
antal ens modstande, der alle har resistansen Rx.
d. Angiv en mulig sammenkobling af modstande med resistansen Rx, så de
sammenkoblede modstande får den ækvivalente resistans R2.

Data:

R1 = 3,0        R3 = 4,0             ε = 4,5 V
R2 = 2,0        Ri = 0,50            Rx = 3,0 ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. januar 2012 af mathon

 

      forbundet som vist på
      figuren.
?


Svar #2
06. januar 2012 af uffesen (Slettet)

Den glemte jeg vidst..

Vedhæftet fil:a.docx

Brugbart svar (0)

Svar #3
06. januar 2012 af mathon

se

Vedhæftet fil:modstandsberegning_2.doc

Skriv et svar til: Hjælp til mere ellære -

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.