Matematik

Vektorer

06. januar 2012 af mary94 (Slettet)

Jeg har problemer med at løse disse opgaver, har brug for en smule vejledning . 

1) find fodpunktet til højden fra C i trekant ABC hvor A(-2,-2);B(7,9) og C(-1,11)

2) bevis at tværvektoren til en egentlig vektor fås ved at ombytte koordinaterne og ændre fortegn på den nye 1. koordinat - idet tværvektoren er defineret som en drejning af en vektor på 90 grader mod uret.


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

1) Bestem først ligningen for linien L gennem punkterne A og B , og lad liniens hældningskoefficient være a . Højden hc fra C på siden AB står vinkelret på AB . Linien M gennem C, der indeholder højden hc , har derfor hældningskoefficienten -1/a . Bestem nu ligningen for linien M . Fodpunktet til højden hc er skæringspunktet mellem linien L og linien M .

Alternativ fremgangsmåde: Fodpunktet F for højden fra C på AB ligger på liniestykket AB, og vektoren AF er netop projektionen af vektor AC på vektor AB, hvorfor

AF = (ACAB / |AB|) AB / |AB|

Fodpunktet F's koordinater bestemmes da af

OF = OA + AF = OA + (ACAB /|AB|) AB / |AB|


Svar #2
08. januar 2012 af mary94 (Slettet)

hvordan skal jeg bestemme ligningen ? 


Skriv et svar til: Vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.