Fysik

Varmetrådens Elforbrug?

06. januar 2012 af Berim (Slettet) - Niveau: 9. klasse

En varmetråd.

 

Hvilke 3 ting skal man kende for at beregne trådens el-forbrug?

Spænding
Strømstyrke
Den tid, den bruges
Trådens temperatur
Trådens længde
Det materiale tråden består af


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. januar 2012 af mathon

                           Kender du Joules lov?


Svar #2
06. januar 2012 af Berim (Slettet)

Nej?


Svar #3
06. januar 2012 af Berim (Slettet)

Men ved du svaret?


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. januar 2012 af mathon

 

                                           Eel = U·I·t

 


Svar #5
06. januar 2012 af Berim (Slettet)

??

 


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. januar 2012 af mathon

hvor

         Eel er den udviklede elektriske energi målt i Joule
           
         U er spændingen i Volt

         I er strømstyrkeni Ampére

         t er tiden i sekunder

.......

    1 kWh = 3,6·106 J


Svar #7
06. januar 2012 af Berim (Slettet)

er det så svaret på opgaven?


Svar #8
06. januar 2012 af Berim (Slettet)

Større watt-tal = mere lys 
Større watt-tal = større spænding 
Større watt-tal = større el-forbrug 
Større watt-tal = større fatning

 

Det er ja-nej spørgsmål, fatningen har jeg ikke rigtig styr på, men for at være sikker kan du så svaret på dem?

Og tak på forhånd! :)


Brugbart svar (0)

Svar #9
06. januar 2012 af mathon

Spænding
Strømstyrke
Den tid, den bruges


Svar #10
06. januar 2012 af Berim (Slettet)

Hvad med den anden?


Svar #11
07. januar 2012 af Berim (Slettet)

Jamen har det ikke også at gøre med Det materiale tråden består af?


Skriv et svar til: Varmetrådens Elforbrug?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.