Matematik

Om lineær vækst, hjælp :)

08. januar 2012 af Maksilkemi (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle sammen håber i kan hjælpe mig, da jeg er gået i stå ( kig i vedhæftet dokument)

Vedhæftet fil: Mat1b.docx

Brugbart svar (1)

Svar #1
08. januar 2012 af Zalam (Slettet)

Du kan jo tjekke dine resultater. 

Indsæt de opgivene længder og bestem prisen udfra din fundne forskrift. Hvis dine resultater er korrkte skal priserne være de opgivne.

Hva a og b betyder må du selv have et bud på.


Brugbart svar (1)

Svar #2
08. januar 2012 af Walras

Det er ikke korrekt. På A-niveau bør du altså kunne skelne imellem x og y. Det står i teksten, hvad der er hvad.


Svar #3
08. januar 2012 af Maksilkemi (Slettet)

Som du nok kan se er jeg bagud med mit pensum pga mange operationer, derfor er jeg igang med at lave frivillige opgaver :) 


Svar #4
08. januar 2012 af Maksilkemi (Slettet)

Men Walras, jeg gætter på det mit a som ikke er rigtigt? 


Brugbart svar (1)

Svar #5
08. januar 2012 af Walras

Jeg kan ikke se, at du er blevet opereret. Jeg kan derimod konstatere, at du ikke har registreret korrekt, hvilke observationer som er x, og hvilke der er y. Dit a er ikke korrekt, og det er dit b følgeligt heller ikke. Hvis du vil gøre dig selv en tjeneste, starter du med at skrive tabellen op i punktform, (x,y), så du letter dit overblik.


Svar #6
08. januar 2012 af Maksilkemi (Slettet)

 Er kommet frem med dette, som burde være rigtigt.

a = (539.50-50)/(418.50-25)
a = 1.243964422

b = (50 = 1.243964422*25+b)
b = 18.90088945

Funktionen lyder: f(x)=*1.243964422*x+18.90088945

Men kan stadig ikke fastgør hvad a og b i denne sammenhæng er, har gjort mig nogle overvejelser, dog ved jeg ikke om de er rigtige 


Brugbart svar (1)

Svar #7
08. januar 2012 af Zalam (Slettet)

#6

skriv dine overvejelser..


Svar #8
08. januar 2012 af Maksilkemi (Slettet)

a fortæller os at prisen per meter og b fortæller os prisen på vognen uden slange.


Brugbart svar (1)

Svar #9
08. januar 2012 af Walras

#6 Jeg er i tvivl om, hvor forståelsesvanskeligheden er. Du er forhåbentlig klar over, at a udregnes ved følgende formel

I teksten oplyses, at længden af slangen er x, mens prisen er y, hvorfor de to punkter på den rette linie er (25;418,50) og (50;539,50). Hvis dette indsættes i ovenstående ligning opnås

som altså fortæller os, at når slangen bliver én centimeter længere, da stiger prisen med knap 5 kr. 

Som du kan se, har du altså ikke skelnet korrekt imellem x og y, eller også har du benyttet en ugyldig formel for hældningskoefficienten.


Skriv et svar til: Om lineær vækst, hjælp :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.