Matematik

Angiv definitionsmængde

09. januar 2012 af matematiklytter (Slettet)

Hey!
 

Nogle, som kan hjælpe med dette?

Angiv definitionsmængden for de tre sammenhænge - Lineær - eksponentiel - potens

 

På forhånd tak!


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. januar 2012 af nielsenHTX

lineær:

f(x)= a*x+b              {a,b,x}∈{R}   altså kan alle værdier for a,b,x bruges.

eksponentiel.

f(x)= b*ax                 x∈R a,b≠0    ellers bliver det lineær

potens

f(x)=b*xa                          x∈R a,b≠0      ellers bliver det lineær


Svar #2
09. januar 2012 af matematiklytter (Slettet)

Mange tak! Men i potens er det a ∈ R x, b ≠ 0
b ingen negative tal, x må ikke være 0. ;-)

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
09. januar 2012 af nielsenHTX

#2  over så nogle ting.

x er en en variabel og kan være alle tal. også nul.

eksponentiel.

f(x)= b*ax                 x∈R a∉{0,1} b≠0    ellers bliver det lineær

potens

f(x)=b*xa                          x∈R a∉{0,1},b≠0      ellers bliver det lineær


Skriv et svar til: Angiv definitionsmængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.