Matematik
integralregning
Grafen for funktionen givet ved f(x)=2x+1 afgrænser sammen med koordinatsystemets akser og linjen med ligningen x=t et område, der har arealet 20. find uden hjælpemidler t.
håber nogen kan hjælpe med denne opgave.
Svar #2
09. januar 2012 af Kristina0 (Slettet)
0∫t 2x+1 dx = 20
jeg har fået
0∫t =9
hvad gøre man så
Svar #4
09. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)
#2
Man skal først udregne det bestemte integral korrekt:
0∫t f(x) dx = 0∫t (2x+1) dx = [x2 + x]t0 = t2 + t
Da arealet skal være lig med 20, skal man derfor løse ligningen
t2 + t = 20
Svar #6
09. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)
#5
Du kan jo selv gøre prøve og overveje, hvorfor den anden rod ikke skal bruges.
Skriv et svar til: integralregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
