Historie

Spørgsmål vedr. historie

14. juni 2005 af finfyr (Slettet)
Hej...
Jeg er igang med de sidste forberedelser inden min historieeksamen i morgen. Når man skal gennemgå en kilde møder man begrebet: Tekstens tendens...
Hva menes der med tendens?

Og så vil jeg lige høre om der er nogle der ved hvad "dyretidsportioner" er. Det findes i sammenhæng med indkomstpolitik.

På forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. juni 2005 af erdos (Slettet)

Dyrtidsportioner var nogle beløb staten udbetalte til det arbejdende folk for at kompensere for inflationen i samfundet to gange årligt. I dag er det ikke svært at se, at disse udbetalinger blot vil medføre endnu mere inflation. Det vidste man ikke dengang, men Schlüter afskaffede det vist i 80'erne, hvor man først indefrøs nogle portioner, der er udskudt som en slags pension.

Jeg har ikke nogle lærebøger mere, så jeg garanterer ikke for det skrevnes korrekthed. Men det er noget i den stil (-;

Svar #2
14. juni 2005 af finfyr (Slettet)

Hej igen...
jeg takker meget for det ene svar. Hvis der lige er en der ved hvad der menes med tendens og lige ville skrive et par ord om det, vil det være fe'

på forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #3
15. juni 2005 af Slacz Maci (Slettet)

Hm, jeg vil formode (men ved det ikke med stor sikkerhed) at det er at den hælder i een retning - f.eks. er tekstens tendens negativ overfor kommunismen (eller whatever).. Det er hvad jeg umiddelbart tror, men jeg er ikke helt sikker.

Brugbart svar (0)

Svar #4
15. juni 2005 af 03xbni (Slettet)

Hvis teksten har tendens, så menes der,at der i teksten er lagt en særlig synsvinkel på emnet, fortælleren kommer med sin egen subjektive holdning.

Skriv et svar til: Spørgsmål vedr. historie

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.