Matematik

Vektore

10. januar 2012 af PedoPandaPropaganda (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Om vektorene a og vides at

2a-3b=(0 over -17) og a+4b=(11 over 19)

Find koordinaterne til a og b

 

Jeg ikke helt sikker på hvordan jeg skal gøre. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Løs vektorligingerne

I:  2a - 3b = (0 ; -17)

II:  a + 4b = (11 ; 19)

som et ligningssystem i de to ubekendte a og b .

Gang ligning II med 2 og træk ligning I fra;

2·II: 2a + 8b = (22 ; 38)
-I:   -2a +3b = (0 ; 17)
-------------------------------
              11b = (22 ; 55)
                   b = (22 ; 55) / 11
                   b = (2 ; 5)

       a = (11 ; 19) - 4b = (11 ; 19) - 4·(2 ; 5) = (11 ; 19) - (8 ; 20) = (3 ; -1)


Svar #2
10. januar 2012 af PedoPandaPropaganda (Slettet)

Øhm det tror jeg ikke jeg forstod... btw. Jeg må gerne bruge solve (cas værktøj)..


Svar #3
10. januar 2012 af PedoPandaPropaganda (Slettet)

Kan du ikke forklarer det lidt mere?


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Det er skåret ud i relativt tykt pap i #1. Hvad er det, du ikke forstår?


Svar #5
10. januar 2012 af PedoPandaPropaganda (Slettet)

det meste


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Ved du, hvad en vektor er? Ved du, at man kan lægge vektorer sammen, og at man kan multiplicere vektorer med en skalar (et tal)?


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. januar 2012 af nielsenHTX

# 2 skal du løse det med CAS er det nok nemmere at skrive de 4 lignigner op med 4 ubekendte.

2*a1-3*b1 = 0,

2*a2-3*b2 = -17,

a1+4*b1 = 11,

a2+4*b2 = 19 

find a[1], a[2], b[1], b[2]

 


Brugbart svar (0)

Svar #8
10. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#7

Lidt simplere er det nok at se det som 2 sæt af 2 ligninger med 2 ubekendte.


Svar #9
11. januar 2012 af PedoPandaPropaganda (Slettet)

Jeg har fattet det nu.. Takker :D


Skriv et svar til: Vektore

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.