Fysik

Statisk friktionsmodstand

10. januar 2012 af llaD (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg har lidt problemer med en fysik opgave jeg ikke kan gennemskue. Opgaven lyder således.
"En plastickasse kan stå på et skråstillet bord uden at begynde at glide så længe bordets vinkel med vandret er mindre end 25 grader.

Hvad er den statiske gnidningmodstand?"

Jeg ved, at jeg skal tage udgangspunkt i formlen Fμ=μ+Fnormalkraft

Jeg er også godt klar over, at Ftyngde ikke er den samme som FNormalkrafkraft, da normalkraften virker vinkelret mod objektet. Det jeg ikke kan finde ud af, er at jeg skal bruge Fμ , for at komme nogen vej med denne ligning, og jeg forstår ikke hvordan jeg kan finde den, da jeg i forvejen ikke kender gnidningskoefficienten. HJÆLP, tak!


Brugbart svar (2)

Svar #1
10. januar 2012 af peter lind

IPå grænsen til at kassen glider må tyngdekraftens projektion ned på skråplanet være lige så stor som gnidningskraften og modsat rettet denne


Svar #2
10. januar 2012 af llaD (Slettet)

Så tyngdekraften=Friktionsmodstanden?
Og kan du uddybe hvorfor? :)

Tak for det hurtige svar !


Brugbart svar (2)

Svar #3
10. januar 2012 af peter lind

Hvis du hældte en anelse mere vil kassen bevæge sig så totalkrafte ikke er 0. Tyngdekraften er altså lige på nippet til at få overtaget


Svar #4
10. januar 2012 af llaD (Slettet)

Tak for det


Brugbart svar (1)

Svar #5
11. januar 2012 af chsor4 (Slettet)

Og husk lige at det skal være

Fµ=FNstatisk

 

Altså gange, og ikke plus!


Skriv et svar til: Statisk friktionsmodstand

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.