Fysik

Solcelle

11. januar 2012 af larsenmax (Slettet) - Niveau: A-niveau

Grafen viser en sammenhæng imellem strømstyrken I og spændingsfaldet U for en solcelle.
Resistansen R varieres når strømstyrken I og spændingsfaldet U ændres.
For en bestemt resistans er strømstyrken i systemet for solcellen 0,30A.

U=0,49V ved aflæsning fra grafen

Hedder formlen R=U*I?

Skal den så bare hedde: R=0,49V*0,30A ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. januar 2012 af chsor4 (Slettet)

Ja. :-)


Svar #2
11. januar 2012 af larsenmax (Slettet)

Men det giver jo 0,147, men i min facitliste står der 1,6 ohm...??


Brugbart svar (1)

Svar #3
11. januar 2012 af chsor4 (Slettet)

Ups.. Formlen, som er ohms lov er U = R * I.. Så skulle det give mere mening.. :)


Svar #4
11. januar 2012 af larsenmax (Slettet)

nå... derfor. tak!


Skriv et svar til: Solcelle

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.