Matematik

renteregning hjælp...

11. januar 2012 af Goldstonee (Slettet)

Hej.(-:
Jeg har rigtig svært ved denne opgave med renter som jeg har som reglt med renteregning..
Jens sætter 1. juni 4500kr i banken til 6% p.a. Banken tilskriver rent en gang om året. Pengene skal stå i 2 år. Hvor meget kan han hæve 1/6? 

pleas hjælp....


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. januar 2012 af peter lind

Brug renteformlen K = K0(1+r)n hvor K er kapitalen efter n terminer, K0 er startkapital og r er rentefoden


Svar #2
11. januar 2012 af Goldstonee (Slettet)

kender ik den metode.... Kunne du prøve og forklare?


Brugbart svar (1)

Svar #3
11. januar 2012 af mathon

 

                K2 = Ko·(1+r)2

                K2 = 4500·1,062

 


Brugbart svar (1)

Svar #4
11. januar 2012 af peter lind

Hvis du ikke vil bruge formlen kan du gøre følgende:

Udregn renten efter 1 år

Adder denne rente til det indestående kapital.

Find hvor stor en rente, der tilskrives af denne kapital.

Adder denne rente til kapitalen og du har svaret


Skriv et svar til: renteregning hjælp...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.