Fysik

Hjælp, haster

11. januar 2012 af Linneaa (Slettet)

Hej :)

Jeg har fået en opgave men jeg er ikke sikker på, hvordan den skal løses. jeg er ikke helt sikker, om jeg har forstået det der står i min bog. den forklarer: Enheden 1 N defineres ud fra masse og acceleration, på den måde kan en kraft på 1 N give et lod på 1 kg en acceleration på 1 m/s, hvilket vil sige, at hastigheden vokser med 1 m/s pr. sekund.

opgaven lyder:

Et lod er ophængt i et Newtonmeter, som viser 0,85 N, angiv deres størrelser.

Hvis N så er 0.85, vejer loddet så 0.85 kg? og vil det så give en acceleration på 0.85m/s2?
Eller er jeg helt galt på den?


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. januar 2012 af peter lind

Nej. Det er tyngdekraften, der trækker i loddet og den er m*g


Svar #2
11. januar 2012 af Linneaa (Slettet)

Okay, mange tak! Men hvad er  g? er det 9.82 N? Så det dvs. 0.85*9.82=8.347?
Men hvordan beregner jeg loddets vægt?


Svar #3
11. januar 2012 af Linneaa (Slettet)

#2

Okay, mange tak! Men hvad er  g? er det 9.82 N? Så det dvs. 0.85*9.82=8.347?
Men hvordan beregner jeg loddets vægt?

_____
Jeg kan se at det regnestykke jeg skrev i #2 er forkert. Men er g=9.82? men m er jo ukendt, hvordan beregner jeg den?


Svar #4
11. januar 2012 af Linneaa (Slettet)

Er dette rigtigt: m=0,85N/(9,82 N/kg)=0,0866kg ?

Er accellerationen så 0,0866m/s2 ?


Brugbart svar (1)

Svar #5
11. januar 2012 af peter lind

Første linje er korrekt anden linje ikke. Loddet hænger jo stille så accelerationen er 0


Svar #6
11. januar 2012 af Linneaa (Slettet)

Okay mange tak!

Jeg har vedhæftet et dokument med en opstilling af et lod, det er ophængt i et newtonmeter. Jeg har skrevet tegnet pilen for tyngdekraften, men jeg ved ikke om pilen vender rigtigt. Ved du om der er andre kræfter, der kan tegnes på opstillingen?

Vedhæftet fil:Doc3.docx

Brugbart svar (1)

Svar #7
11. januar 2012 af peter lind

Fjederen trækker opad så den samlede kraft på loddet er 0


Svar #8
11. januar 2012 af Linneaa (Slettet)

At fjederen trækker op ad, er det, det man kalder opdrift?


Brugbart svar (1)

Svar #9
11. januar 2012 af peter lind

Nej. Opdrift taler man om når et legeme flyder på eller er nedsænket i en væske.


Svar #10
11. januar 2012 af Linneaa (Slettet)

Okay, skal jeg så også tegne en pil, der peger op ad, hvor der står Ftrækning


Brugbart svar (1)

Svar #11
11. januar 2012 af peter lind

Jeg vil hellere kalde den Ffjeder ellers ja


Svar #12
11. januar 2012 af Linneaa (Slettet)

Super mange tak!


Skriv et svar til: Hjælp, haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.