Matematik

forvirret

12. januar 2012 af Arkimedesanton (Slettet) - Niveau: B-niveau

I et hushjørne er der en indhegniing til kaniner.
Indhegningen består af et kvadratisk tag og to rektangulære
sider. Højden betegnes med h, og sidelængden i kvadratet
betegnes med x (se figur).
Det oplyses, at rumfanget af indhegningen er 9 m3

Bestem højden h udtrykt ved x. Bestem det samlede areal af
de to rektangulære sider og det kvadratiske tag udtrykt ved x. 

indtil videre: 9 m= x*x*h

                    9 m3 = x2*h       Hvad mere?


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Isoler h af det udtryk.

Opstil udtrykket for det samlede areal af siderne og taget, og indsæt h i dette.


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. februar 2012 af bonzoadam (Slettet)

Har regnet lidt videre på denne. Er det korrekt at h=9/x^2 og at A(x)=18/x^2+x^2?


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, h er korrekt isoleret. Udtrykket for arealet er ikke korrekt. Det samlede areal af siderne og taget er

A = 2·x·h + x2 = 2·x·9/x2 + x2 = 18/x + x2


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. februar 2012 af bonzoadam (Slettet)

Merci:-)


Skriv et svar til: forvirret

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.