Fysik

Kræfter

12. januar 2012 af nicolaskm (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej SP, har en fysik opgave som driller mig en smule.

 

Den lyder således:

En skiløber med massen 80 kg løber ned af en pist med farten 51 km/hr.

Skiløberen sklal pludselig bremse helt op, og gør det på 20 meter, bestem bremsekraften.

 

Jeg tror at det er noget med at jeg skal finde den negative acceleration og derefter bedstemme kræften ud fra at: F=m*a

Håber nogen kan hjælpe :-)


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. januar 2012 af mathon

   51 km/h = (51/3,6) m/s = 14,1667 m/s

benyt for konstant acceleration

                                                 2·a·Δs = v2 - vo2

                                                 2·a·(20 m) = 02 - (14,1667 m/s)2 = - 200,694 m2/s2

                                                 a = - (200,694 m2/s2) / (40 m) = -5,01736 m/s2

                                                 Fbrems = m·|a| = (80 kg) · (5,01736 m/s2) ≈ 401,4 N


Svar #2
12. januar 2012 af nicolaskm (Slettet)

mange tak for svaret mathon, det var en stor hjælp.

 


Skriv et svar til: Kræfter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.