Fysik

Ellære

12. januar 2012 af scientist - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg er igang med en fysikopgave, som jeg er lidt usikker omkring.

Opgaven lyder: Beregn resistansen i en 7,5 meter lang tråd af aluminium med diameteren 1,00 mm. Hvor lang skal tråd være, for at dens resistans bliver 20 Ω? Desuden er paluminium = 0,025*10-6 Ωm.

R=paluminium * l/a

finder først tværsnitsareal: a=π*r2 = 0,0016 m2

og R= 0,025*10-6 Ωm * 7,5 m/0,0016 m2 = 1,17*10-4 Ω.

 det andet spm: l = (20/0,025*10-6) *0,0016 = 1,28*106

 

Kan det passe?

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Hvordan kommer du frem til det tværsnitsareal?


Svar #2
12. januar 2012 af scientist

π*½*diameter, som jeg har omregnet til m først


Brugbart svar (1)

Svar #3
12. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, det er sådan du har regnet dit tal ud. Men lige til venstre derfor i #0 har du den korrekte formel, som du skal bruge

a = π*r2

 


Brugbart svar (1)

Svar #4
12. januar 2012 af mathon

           
                                 L = (R/ρ) · a

                                 L = ((20 Ω)/(0,025·10-6 Ωm)) · (0,25·π·(10-3 m)2)

                                 L = ((20 Ω)/(0,025·10-6 Ωm)) · (0,25·π·(10-3 m)2) = 628,319 m

........

med
         a = 0,25·π·d2


Svar #5
12. januar 2012 af scientist

OK, tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Ellære

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.