Matematik

Højden af en trekant

15. januar 2012 af idabambida (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan beregner jeg højden af en trekant, hvor oplysningerne er.

 

A= 79

B= 37

C= 64

a= 17,942

b= 11

c=??

 

Jeg håber meget at i kan hjælpe :D 


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. januar 2012 af nielsenHTX

kan findes på mange måder brug fx sinusrelationen

c/sin(C)=b/sin(B)  indsæt og find c


Brugbart svar (1)

Svar #2
15. januar 2012 af SuneChr

Benyt cos relationen til at finde c .

c =  a2 + b2 - 2ab·cos C

# 0  Hvad er det for en højde, der skal findes?


Svar #3
15. januar 2012 af idabambida (Slettet)

hvordan finder jeg så højden af trekanten ? 


Brugbart svar (1)

Svar #4
15. januar 2012 af patrickbc (Slettet)

Et gæt a * SIN(C)

Men det er bare et skud i tågen.


Brugbart svar (1)

Svar #5
15. januar 2012 af patrickbc (Slettet)

Mit gæt var rigtigt.

Her er alle højderne i en trekant:

Højden (Med a som grundlinje) = c * sin(B)

Højden (Med b som grundlinje) = a * sin(C)

Højden (Med c som grundlinje) = a * sin(B)

Og du kan beregne side c ved:

c= √(a2 + b2 - 2 * a * b * cos(C) )

 


Svar #6
15. januar 2012 af idabambida (Slettet)

Tusind tak for hjælpen! :) 


Skriv et svar til: Højden af en trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.