Matematik

Kender 2 sider og skal finde en vinkel

15. januar 2012 af ninas16 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg får oplyst i en spidsvinklet trekant at højden er 55,2 m og lodlinjen(grundlinjen) er 4,2m. 

Ud fra de oplysninger skal jeg beregne den spidse vinkel (hældningsvinklen) som tårnet danner med lodlinjen.

 

En der kan hjælpe mig med en eventuel formel? Jeg behøver ikke lige frem et konkret svar, dog bare en lille ledetråd. 

Vedhæftet fil: Unavngivet.jpg

Brugbart svar (1)

Svar #1
15. januar 2012 af SuneChr

Den spidse vinkel, u, i toppen af tårnet:

sin u = modstående katete / hypotenusen (Det er jo en retvinklet trekant)


Svar #2
15. januar 2012 af ninas16 (Slettet)

Det kan godt ligne lidt, men min lærer forklarede mig, at det er en spids. 


Svar #3
15. januar 2012 af ninas16 (Slettet)

Er den modstående og hypotenusen ikke den samme i dette tilfælde? 


Brugbart svar (1)

Svar #4
15. januar 2012 af SuneChr

# 3  Alle tre sider har forskellig længde.    sin u = 4,27 / 55,2  ⇒  u = 4,44o

 


Brugbart svar (1)

Svar #5
15. januar 2012 af nielsenHTX

#2 en spidsvinkel er bare en vinkel som er mindre end 90 grader. hvilket 4,44 jo er.


Svar #6
15. januar 2012 af ninas16 (Slettet)

Du sagde jo selv at det lignede en ret vinkel (90 grader), hvordan kan det så passe at den er 4,44?


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. januar 2012 af patrickbc (Slettet)

Vinklen i toppen er 4,44o

Og den er spidsvinklet. Jeg kan godt skaffe bevis hvis det er :-)

 


Svar #8
15. januar 2012 af ninas16 (Slettet)

Okay :-)

Men jeg tror at det er en af vinklerne nede i bunden. 


Brugbart svar (0)

Svar #9
15. januar 2012 af patrickbc (Slettet)

Tror jeg er umuligt da vinklerne kan være mellem 90 og 85,58.


Skriv et svar til: Kender 2 sider og skal finde en vinkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.