Matematik

diffligning

15. januar 2012 af kamillate (Slettet)

Bestem den løsning til differentialligningen:

y'' + 4y' + 4y = 0, som opfylder at y(0) = 2 og y'(0) = 0

Diskriminanten fås til 0, derfor gælder der r = -b/2a

hvilket giver, at r = -2

y(t) = A * ert + Bt * ert

y = A * e-2t + Bt * e-2t

y'(t) = -2*A*e-2t + -2B*t*e-2t + B*t*e-2t

***

y(0) = 2 --> A * e-2*0 + B*0 * e-2*0 = 2     --->  A = 2 

y'(0) = 0 --> -2*A*e-2*0 + -2B*0*e-2*0 + B*0*e-2*0   ----> -2A = 0

jeg må have lavet en fejl et eller andet sted?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. januar 2012 af peter lind

y'(t) = -2*A*e-2t + -2B*t*e-2t + B*t*e-2t skal være y'(t) = -2*A*e-2t + -2B*t*e-2t + B*e-2t


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#0

Den fik du jo hjælp til i din anden tråd https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1134043


Svar #3
15. januar 2012 af kamillate (Slettet)

okay, så t skal være 


Svar #4
15. januar 2012 af kamillate (Slettet)

Andersen11 --> Det var hvordan jeg differentierede y(t)


Svar #5
15. januar 2012 af kamillate (Slettet)

men peter, er de to sidste linjer korrekte?


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. januar 2012 af peter lind

Du har jo en forkert y'(t) og dermed bliver y'(0) også forkert


Svar #7
15. januar 2012 af kamillate (Slettet)

2sek, regner på det


Svar #8
15. januar 2012 af kamillate (Slettet)

hedder den så -2A - B ?


Brugbart svar (0)

Svar #9
15. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#8

-2A + B = 0


Svar #10
15. januar 2012 af kamillate (Slettet)

A = 2

og 

B = -4


Svar #11
15. januar 2012 af kamillate (Slettet)

så resultat bliver

y(t) = 2 * e-2t - 4 *t * e-2t


Brugbart svar (0)

Svar #12
15. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#10

Se #9:     B = 2A = 2·2 = 4


Svar #13
15. januar 2012 af kamillate (Slettet)

hm... + (-2) giver da minus?


Brugbart svar (0)

Svar #14
15. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#13

-2A + B = 0 ⇒ B = 2A


Svar #15
15. januar 2012 af kamillate (Slettet)

korrekt :) 


Svar #16
15. januar 2012 af kamillate (Slettet)

men der er en ting jeg ikke forstår, hvis vi kigger på svar nr. 1, som peter har rettet

så står der + (-2), burde det ikke være minus


Brugbart svar (0)

Svar #17
15. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#16

Det korrekte udtryk for den afledede er

y'(t) = -2*A*e-2t + -2B*t*e-2t + B*e-2t

y'(0) = -2A + B


Svar #18
15. januar 2012 af kamillate (Slettet)

jep er med nu :) 

tusind tak for hjælpen


Skriv et svar til: diffligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.