Matematik

?

17. januar 2012 af kamillate (Slettet)

g(t) = -t3 - 2t + 1

bestem værdier g(-1), g(0), g(1)

hermed gjort

SVAR: g(-1) = 4; g(0) = 1; g(1) = -1

Jeg skal gøre rede for, at g har en invers funktion, og bestemme de to værdier

g-1(1)    og    (g-1)'(1)

Jeg har bestemt (g-1)'(1) = 1/23

Hvordan bestemmer jeg g-1(1) ??


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Benyt hjælpen du har fået i de andre opgaver om invers funktion. Løs ligningen g(x0) = 1 ; da er x0 = g-1(1) .

Funktionen g(x) har en invers, fordi g'(t) har konstant fortegn.

Hvordan har du bestemt (g-1)'(1) uden at bestemme g-1(1) ??


Svar #2
17. januar 2012 af kamillate (Slettet)

Det ved jeg ikke, men jeg har fået det rigtige resultat. Jeg har sagt flere gange nu, at jeg ikke kunne løse overstående. Jeg har også forsøgt flere gange, jeg forstår det bare ikke. Og jeg ønsker at se en løsning, for jeg har flere opgaver, hvor der står at jeg skal bestemme g-1(1)


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Så start dog med at forklare, hvordan du har løst opgaven. Du har fået det rigtige resultat, men du aner ikke, hvordan du fandt frem til det?


Svar #4
17. januar 2012 af kamillate (Slettet)

jo, men jeg orker ikke at skrive det ind her


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Men jeg kan da berolige dig med, at det ikke er korrekt, som du skriver i #0, at (g-1)'(1) = 1/23 . Men det resultat kan du vel heller ikke forklare?


Svar #6
17. januar 2012 af kamillate (Slettet)

ifølge læreren er det korrekt


Brugbart svar (0)

Svar #7
17. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Jammen, så det jo være korrekt.

Du skriver, at du har bestemt (g-1)'(1) = 1/23 . Hvordan har du gjort det?


Skriv et svar til: ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.