Matematik

Opgave 7

18. januar 2012 af cilleholck (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej folk :D

>Jeg har lidt problemer med denne opgave!! Jeg har besvaret opgave a men ikke finde ud af opgave b. Håber der er nogle som kan hjælpe eller som har en ide til hvordan jeg kan løse den!! Opgaven ses i linket :D

 

Vedhæftet fil: opgave 7.docx

Brugbart svar (1)

Svar #1
18. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Der benyttes en model f(x) = b·x0,25 , hvor værdien af b er bestemt i spm a).

Det oplyses, at x2 = 10·x1 og at f(x2) = k·f(x1) , dvs

f(10·x1) = k·f(x1) , eller

b·(10x1)0,25 = k·b·x10,25

Bestem nu konstanten k .


Svar #2
18. januar 2012 af cilleholck (Slettet)

Så jeg kan isolerer k i: k*b*x-1^0.25 eller hvad?? 

Hvad er x1?? 

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

x1 er en arbitrær størrelse, der forkortes ud af ligningen. Man aflæser umiddelbart løsningen for k.


Skriv et svar til: Opgave 7

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.