Fysik

Lys og Niels Bohr atommodel test

18. januar 2012 af Italysausage (Slettet) - Niveau: B-niveau

Første opgave:

En immiteret foton fra brintatomet har bølgelængden:
3301 nm,
Hvilken bane befinder eletronen sig herefter i, når atomet forinden eletronovergangen befandt sig i bane nummer 9?

Anden Opgave:

En laser udsender fotoner med en bølgelængde på 639.8 nm.
Hvis laseren udsender 2*10^16 fotoner pr. sekund, hvad er så laserens effekt?

Resultat skal gives i mW.

Tredje opgave:

Brintatomet har en stationær tilstand med energien:
-0.3785 eV.
Hvilket banenummer befinder elektronen sig i?

Kunne godt bruge hjælp til ovenstående opgaver.
Ikke nødvendigvis løsningerne, bare et forslag til hvilke formler jeg bør benytte.


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. januar 2012 af mathon

Første opgave:
                             
1/
λ = Ryd · ((1/m2) - (1/n2))        n>m

                               1/·Ryd) = (1/m2) - (1/92)

                               1/m2 = 1 / ((3,3·10-6 m)·(1,09737·107 m-1))   +   (1/81)

.....
og så tekst om, hvad du selv har forsøgt


Svar #2
18. januar 2012 af Italysausage (Slettet)

Mange tak for svaret.


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. januar 2012 af mathon

Anden opgave:

 h·c = 1,98645·10-25 J·m

            P = (2·1016 s-1) · (1,98645·10-25 J·m) / (6,398·10-7 m) = 0,00621 W  =  6,21 mW

                           


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. januar 2012 af mathon

Tredje opgave:

                                En = -13,6 eV / n2


Skriv et svar til: Lys og Niels Bohr atommodel test

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.