Matematik

Differentialkvotienten

18. januar 2012 af nqrlund (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej Jeg vil høre om der er nogle der kan hjælpe mig med at baregne differentialkvotienten for følgende funktion, og så meget gerne forklare hvorfor en formel de bruger til det. Håber der er nogle der kan hjælpe:

 

y = cos(x)


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. januar 2012 af mathon

          y ' = -sin(x)                         gymnasiepensum


Svar #2
18. januar 2012 af nqrlund (Slettet)

hov skrev den hvist forkert op det er:

y=cos(2x)

 

Det må i undskylde havde slået numlk fra :D


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Differentier som sammensat funktion

(cos(2x))' = -sin(2x) · (2x)' = -2·sin(2x)


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. januar 2012 af mathon


           y ' = -2sin(2x)

 


Svar #5
18. januar 2012 af nqrlund (Slettet)

Okay, tak for de hurtige svar. tror nok jeg har forstået det, er det ikke godtnok den her formel i har brugt.

f(g(x))                   f'(g(x)*g'(x)

men når der står 2x inde i parantesen skal man så ikke ændre det når man diffrentiere det??


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Jo, det er den korrekte formel. Her svarer g(x) til 2x .


Svar #7
18. januar 2012 af nqrlund (Slettet)

okay, men når der står g'(x) skal man så ikke ændre de 2x til noget andet??


Brugbart svar (0)

Svar #8
18. januar 2012 af AskTheAfghan

(f(g(x)))' = f'(g(x)) · g'(x)

lad f(x) = cos(g(x))   , og g(x) = 2x

så må (f(g(x)))' = f'(g(x)) · g'(x) = (cos(g(x)))' · (2x)' = -sin(g(x)) · 2 = -2sin(2x)

... stemmer overens med #3 og #4


Brugbart svar (0)

Svar #9
18. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#7

Nej, det fremgår jo af

( f(g(x)) )' = f'( g(x) ) · g'(x)

at argumentet g(x) til den afledede ydre funktion f' ikke ændres.


Svar #10
18. januar 2012 af nqrlund (Slettet)

okay.. tak for hjælpen


Skriv et svar til: Differentialkvotienten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.