LaTeX

graf i latex

18. januar 2012 af monarkiet (Slettet)

Hvordan kan jeg indsætte et billede eller graf i latex?


Brugbart svar (2)

Svar #1
19. januar 2012 af daleif (Slettet)

(1) Sørg for at det er i et format, den version af LaTeX du anvender, understøtter

(2) Kig i grafik kapitlet i min LaTeX bog (googl efter latexbog, er ikke sikker på jeg må give direkte links, da det er at regne for reklame)


Brugbart svar (3)

Svar #2
19. januar 2012 af Walras

#1 Vil du i øvrigt overveje at skrive et afsnit specifikt om samspillet imellem LaTeX og Excel? På de studier, hvor vi benytter mange figurer,  er det ofte Excel, der genererer dem, men det er absolut ikke let at tilføje disse figurer i sine opgaver. 

Min løsning er at lade Excel generere en helsides  figur, som jeg laver om til pdf, derefter cropper og så tilføjer som normal float i LaTeX, hvor figuren samtidig skaleres ned, så den passer i størrelsen. Men det er både langsommeligt og en smule høkeragtigt.

Hvis du har en idé til en smart løsning, må du meget gerne tilføje det i en af de fremtidige udgaver af bogen. Det tror jeg, at vi er mange, der ville blive glade for.


Brugbart svar (2)

Svar #3
19. januar 2012 af daleif (Slettet)

Som der står i bogen, så lægger den slags uden for rammerne af bogen. Jeg har ikke tid til at sætte mig ind i hvordan man laver diverse ting i diverse eksterne programmer. Bogen handler om LaTeX.

Det største problem jeg kender er at Windows generelt er meget dårlig til at generere EPS filer. I slutningen af kapitlet skulle der være et linkt til en EPS/PDF printerdriver, dvs. man beder windows on at printe billedet til en EPS eller PDF fil.

Desuden vil jeg jo mene at tabeller bør man formatere via LaTeX, og ikke bare eksportere som billeder fra Excel.


Svar #4
19. januar 2012 af monarkiet (Slettet)

I bogen giver du ikke et konkret eksempel.

Jeg har et JEGP-billede for eksempel. Hvordan vil koden ud i latex, når det skal indsættes?


Svar #5
19. januar 2012 af monarkiet (Slettet)

JPG hed det vist..


Brugbart svar (2)

Svar #6
19. januar 2012 af daleif (Slettet)

Der er masser af eksempler, se f.eks. eks 6.4, som er en illustration af brugen af options når man inkluderer figurer. Erstat fig.2 med navnet på dit billede. Jeg vil nok huske at navngive det med .jpg, og ikke .jpeg.

Husk også at læse dette med hvilke formater der kan anvendes (hint: for at anvende jpg skal du bruge pdflatex, hvilket er det de fleste gør)


Svar #7
19. januar 2012 af monarkiet (Slettet)

eks. 6.4 findes ikke, men der findes eks. 6.5 side 158/458. Er det det?

 

 


Brugbart svar (2)

Svar #8
19. januar 2012 af daleif (Slettet)

Jeg henviser til seneste version af bogen, i.e. ID 2011-09-13-20-10


Brugbart svar (2)

Svar #9
23. februar 2012 af PeterValberg

#2

Der findes et plug-in til Excel, der laver en Excel tabel om til LaTeX kode
som man derefter "copy&paster" ind i sit LaTeX dokument

Excel2Latex

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (2)

Svar #10
26. februar 2012 af Walras

#9 Ja, tak.

Tabeller er heldigvis ikke ret svære at lave i LaTeX, så lige på det punkt er samspillet imellem Excel og LaTeX ikke rigtig så relevant. Det vil til hver en tid være at foretrække at kode sine tabeller direkte i LaTeX frem for at trække dem over via Excel2LaTeX-makroen. Jeg tror, at enhver, der har prøvet makroen, kan skrive under på det. De tabeller, den genererer, er meget Excel-agtige...på den ikke så pæne måde.

Der findes, så vidt jeg ved, ikke en makro til at trække figurerne over i LaTeX, men det ville være brugbart, hvis den fandtes, da disse naturligvis ikke kan genereres på samme måde direkte i LaTeX. I stedet må man, medmindre der findes bedre løsninger end min, forlade sig på en meget omsons og triviel omvej, før Excel-graferne kan tilføjes. 


Brugbart svar (2)

Svar #11
26. februar 2012 af daleif (Slettet)

I og med LaTeX arbejder med tekst, vil man aldrig se at kan man 'paste' et billede ind i LaTeX. Det skal ud som et eksternt billede. At Microsoft, så er mega dårlig til dette er en helt anden sag.

Man kan godt lave mange ting i LaTeX selv, se f.eks. datatool pakken, den kan bruges til at læse data fra en fil (csv format, hvilket jeg ved at excel kan lave). Datatool kan også anvendes til bare at lave tabeller, dvs. man laver databehandlingen i Excel, exporterer til csv, og anvender så datatool pakken til at hente data ind og så formatere den. Man kan lave nogle ret avancerede ting, men det er ikke altid nemt at forstå.


Skriv et svar til: graf i latex

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.