Matematik

finde a

20. januar 2012 af boogieboy (Slettet) - Niveau: B-niveau

opgaven er i billedet jeg har lagt ind.

i denne opgave er jeg i tvilv om hvilken formel jeg skal bruge for at finde a. 

har prøvet med sinus relationen, og så giver det 11,73, men det skal give 11,55?

nogle forslag? 

Vedhæftet fil: Unavngivet.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

a er hypotenuse i en retvinklet trekant, hvis ene katete er 7+3 = 10, og hvis modstående vinkel er 60º . Da har vi

a = 10·2/√3 = 20/√3 = 11,547


Svar #2
20. januar 2012 af boogieboy (Slettet)

tak, men hvilken formel bruger du? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

I en retvinklet 30-60 trekant er den korte katetes længde det halve af hypotenusens længde, mens den længste katetes længde er (√3)/2 gange hypotenusens længde.

Det bør være velkendt, at sin(30º) = 1/2 , og sin(60º) = (√3)/2 .


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. januar 2012 af mathon

           geometri i
                            30-60 trekant og 45-45 trekant er folkeskolepensum


Svar #5
20. januar 2012 af boogieboy (Slettet)

                                                                            modstående 

jamen er det er sinus- relationen: sin A = ------------------

                                                                            hypotenusen 

???


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Ja, den kan da bruges.


Skriv et svar til: finde a

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.