Matematik

Gør rede for mellemregning

20. januar 2012 af Louise132 (Slettet)

Hej

 

Jeg skal gøre rede for en mellemregning i noget differentialregning - et forberedelses sæt.

Jeg har vedlagt selve opgaven, men jeg forstår ikke trinet hvor den går fra

(1+e^ -t)^-1

til

(1+e-t)^2 (-e^-t).

 

Jeg forstår ikke hvor ^2 kommer fra, eller hvorfor (-e^-t) bliver hevet ud.

Er der nogen der kan forklare dette?

 

På forhånd tak

Vedhæftet fil: Unavngivet.JPG

Brugbart svar (1)

Svar #1
20. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Man skal bestemme den afledede af funktionen

f(t) = (1 + e-t)-1

hvilket gøres ved at differentiere funktionen som en sammensat funktion:

f'(x) = -1·(1+e-t)-2 · (1 + e-t)' = -1·(1+e-t)-2 · (-e-t) = e-t / (1 + e-t)2


Svar #2
20. januar 2012 af Louise132 (Slettet)

Men hvorfor bliver det i anden?

Det forstår jeg ikke.. Hvilke trin følger du?


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Fordi

(g(t)-1) ' = (1/g(t))' = -1/(g(t))2 · g'(t)

Tænk på reglen for differentiation af en potens: (xn)' = n·xn-1 , så (x-1)' = -x-2


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. januar 2012 af mathon

og
          x-2 = 1/x2   


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. januar 2012 af mathon

 

        f '(t)  =  e-t / (1 + e-t)2  =  1 / (4cosh2(t/2))


Svar #6
20. januar 2012 af Louise132 (Slettet)

Ah! Tusind tak for hjælpen! :-)


Svar #7
22. januar 2012 af Louise132 (Slettet)

Et lille spørgsmål.. Hvordan bliver (1-(1/1+e-t)) til ((e-t)/(1+e-t))  ??

 


Brugbart svar (0)

Svar #8
22. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#7

Forlæng 1 i parentesen til brøkens fællesnævner og læg så brøkerne sammen.


Svar #9
22. januar 2012 af Louise132 (Slettet)

Men hvordan bliver 1 til e-t af den grund? Det står jo i tælleren


Svar #10
25. januar 2012 af Louise132 (Slettet)

Har fundet ud af det! Tak for hjælpen alle sammen :-)


Skriv et svar til: Gør rede for mellemregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.