Matematik

UDFALDSVINKEL? (mat)

22. januar 2012 af aatgsue (Slettet) - Niveau: A-niveau

e) Bestem strålebanen for den stråle, som rammer parabolen lodret o,5 meter fra symmetriaksen. Bestem strålens udfaldsvinkel u.

 

Jeg ved at u=i

Også har jeg et billede. Har prøvet at se på det men det giver bare ikke meningen.

 

Det er min sidste opgave også er projektet endelig færdig... -.-

 

MEN TAK PÅ FORHÅND.


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. januar 2012 af den første mohikaner

Hvis du har paraboen på formen:

y = ax2 + bx + c

Så er fokus i punktet:

\left (\frac{-b}{2a},c-\frac{b^2-1}{4a} \right)\,\!   herefter kan du regne punktet ud hvor strålen rammer. Hvis y-aksen er symmetriaksen er det bare funktionsværdien i 0,5. ellers er det symmetriaksen +- 0,5.   Når du har de to punkter burde resten være til at finde ud af.

Svar #2
22. januar 2012 af aatgsue (Slettet)

Aha...

Min funktion er ikke andengradsligning ELLER den ser i hvert fald ikke sådan ud, men det er en parabol.

Funktionen: f(x)= 0,5x^2

Og jeg skal bestemme strålebanen


Skriv et svar til: UDFALDSVINKEL? (mat)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.