Matematik

Eksponentielle sammenhæng?

22. januar 2012 af Andersheedegaard (Slettet) - Niveau: A-niveau

Bestem ligning, vækstrate og fordoblingskonstant for den eksponentielle udvikling, hvis graf går gennem punkterne (2,3) og (10,237).

 

Bestem ligning, vækstrate og halveringskonstant for den eksponentielle udvikling, hvis graf går gennem punkterne (-4,40) og (13,10).

 

? nogle der vil udregne det


Brugbart svar (3)

Svar #1
22. januar 2012 af peter lind

Du har at y = b*ax . Sæt punkterne ind og du har 2 ligninger med de 2 ubekendte a ogb, som du må løse. Dividerer du ligningerne med hinanden går b ud


Brugbart svar (2)

Svar #2
22. januar 2012 af Dontblame (Slettet)

for a gælder det at:

x2−x1√(y2/y1) = a =>10−2 √237 / 3 => 8√79 => 1,727 = a

fordoblingskonstant:

T2 = ln(2) / ln(a) => T2 = 1,269

osv osv osv osv 

 

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
22. januar 2012 af Tyrael (Slettet)

f(x) = b·ax

For at bestemme a

a = Δx√(Δy) = x2-x1√((y2)/(y1)) 

Ellers kan du gøre som angivet i #1.

Vækstraten er angivet som

r = a-1

Fordoblingskonstanten er angivet som

T2 = log(2)/log(a)

Halveringskonstanten er angivet som

T1/2 = log(1/2)/log(a)


Skriv et svar til: Eksponentielle sammenhæng?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.