Fysik

fysikeksperter hjælp!!

22. januar 2012 af KaldmigKalle (Slettet) - Niveau: B-niveau

Et radioteleskop registrerer elektromagnetisk stråling med frekvensen 1,42 ·109 Hz fra verdensrummet. a) Beregn bølgelængden for denne stråling.Radioteleskopets antenne modtager energi med effekten 9,9 ·10–14 W. b) Hvor mange fotoner med frekvensen 1,42 ·109 Hz rammer radioteleskopets antenne hvert sekund?Strålingen udsendes, når hydrogenatomer henfalder fra en tilstand A til en tilstand B. Halveringstiden for henfaldet er 1,1 ·107 år. Radio-teleskopets antenne har arealet 2.000 m2, og antennen er rettet mod en sky af hydrogen, der befi nder sig i afstanden 9,2 ·1018 m. Skyen udsender lige meget stråling i alle retninger, og der kan ses bort fra ab-sorption mellem skyen og radioteleskopet.

 

c) Beregn antallet af de hydrogenatomer, der befi nder sig i tilstand A i hydrogenskyen.

 

Anybody?? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

a) Benyt c = λ·f

b) Modtaget effekt er modtaget energi pr. tidsenhed. Beregn energien af 1 foton , E = h·f .

c) Beregn, hvor meget energi skyen udsender i alle retninger.


Brugbart svar (1)

Svar #2
22. januar 2012 af mathon

b)
                  N·Pfoton = 9,9 ·10-14 W

                  N·((h·f) / (1 s)) = 9,9 ·10-14 J/s

                  N·(((6,62608·10-34 J·s)·(1,42 ·109 s-1)) / (1 s)) = 9,9·10-14 W

                  N·(9,40903·10-25 W) = 9,9·10-14 W

                  N = (9,9·10-14 W) / (9,40903·10-25 W) =  1,05218·1039


Svar #3
22. januar 2012 af KaldmigKalle (Slettet)

I er for geniale! 

 


Svar #4
22. januar 2012 af KaldmigKalle (Slettet)

Kan i gå i dybten med c'eren. det er den, jeg ikke kan komme videre med.. 

 


Brugbart svar (1)

Svar #5
22. januar 2012 af mathon

c) Beregn antallet af de hydrogenatomer, der befi nder sig i tilstand A i hydrogenskyen

         strålingen udsendes radiært, så  antennen med arealet 2.000 m2 befinder sig på en tænkt
         kugle i afstanden 9,2 ·1018 m

hvoraf

                  Ntotal = Nantenne·(Akugle / Aantenne)

                  Ntotaludsendt pr sek = (1,05218·1039)·( (4π·(9,2 ·1018 m)2 ) / (2000 m2) ) ≈ 5,6·1074

                 


Svar #6
22. januar 2012 af KaldmigKalle (Slettet)

hvad med halveringstiden? skal den ikke bruges? 


Brugbart svar (1)

Svar #7
22. januar 2012 af mathon

                  1,1 ·107 år = 3,4713·1014 s

                   N = No·(1/2)t/(3,4713·1014 s)

                   N = No·((1/2)1/(3,4713·1014 s))t

                   N = No·0,999999≈ No

                   NoNtotaludsendt pr sek  = 5,6·1074 s-1

 


Svar #8
22. januar 2012 af KaldmigKalle (Slettet)

Tak Mathon .. alle dine svar er brugbare! :) 


Brugbart svar (0)

Svar #9
23. januar 2012 af mathon

rettelse til #7
                
                        N = No·e-kt                      k = ln(2)/T½

                        A = k·N = 5,6·1074 Bq

                        N = (1/k) · 5,6·1074 Bq

                        N = (T½ / ln(2)) · (5,6·1074 s-1)

                        Ntilstand A = ((3,4713·1014 s) / ln(2)) ·( 5,6·1074 s-1) 2,80·1089

                       


Svar #10
23. januar 2012 af KaldmigKalle (Slettet)

#9 

Mathon. 

hvor har du fået de 1,05218·10^39 fra? 


Brugbart svar (0)

Svar #11
23. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#10

Det er jo resultatet i #2.


Skriv et svar til: fysikeksperter hjælp!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.