Matematik

Opstil et udtryk + bestem areal

23. januar 2012 af lalalalama (Slettet) - Niveau: A-niveau

Nogen der kan hjælpe mig med den vedhæftede opgave? Mange tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. januar 2012 af YesMe (Slettet)

a) Omkredsen af det brunfarvet område = Ofirkant - Ohalvcirkel

b) Optimering.

c) Den fundne funktion i opgave b skal være lig med 0 efter at den er differentieret med hensyn til x for at finde x. Altså A'(x) = 0 ⇔ x = ......


Svar #2
23. januar 2012 af lalalalama (Slettet)

Er du sikker på a? Fordi jeg skal jo opstille dem som x og y..


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. januar 2012 af YesMe (Slettet)

Ja? Ellers havde jeg jo ikke hjulpet dig mayn :'(

Ofirkant = 2(2x) + 2y = 4x + 2y

Ohalvcirkel = (2πx)/2 = πx

http://robbieabed.com/wp-content/uploads/2012/01/jackie-chan-meme.png


Svar #4
23. januar 2012 af lalalalama (Slettet)

Haha okay mange tak.. I trust you.

 

Hvad med b'eren? Har aldrig været god til optimering. Ved bare at det gælder om at finde maksimum. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. januar 2012 af Whut (Slettet)

#4 Don't trust him too easily. Men, jeg overså hans fejl.

a) O = (2x + y + y) + ((2xπ)/2) = (π + 2)x + 2y

b) A(x) = (2x·y) - ((x2π)/2)

O = (π + 2)x + 2y  ⇔  100 = (π + 2)x + 2y  ⇔  y = -((π + 2)x - 100)/2

A(x) = (2x·y) - ((x2π)/2)  = (2x·(-((π + 2)x - 100)/2)) - ((x2π)/2) = (-3πx2/2) - (2x2) + (100x)

c) A'(x) = ((2·-3π)/2) - (2·2x) + 100 = 100 - 13.14248x

A'(x) = 0 ⇔ x = 7.44891

Done. Now you can enjoy your life.


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. januar 2012 af YesMe (Slettet)

#5

Fejl? FAK U .. Men tak.


Svar #7
23. januar 2012 af lalalalama (Slettet)

Whut respekt til dig! :-)

 

YesMe, mindre respekt til dig :-P


Brugbart svar (0)

Svar #8
23. januar 2012 af YesMe (Slettet)

http://www.weekendjoy.com/wp-content/uploads/2011/03/omg-wtf-cat-rubiks-cube.jpg


Skriv et svar til: Opstil et udtryk + bestem areal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.