Matematik

andengradsligninger

23. januar 2012 af kila89 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er igang med en aflevering og har lidt problemer med andengradsligninger. Suk hvorfor kan ikke snart lære det. 

x^2 - 16 = 0

 

0,5t^2 + 3t = 0 

 

3x = 2x^2 + 1

 

Er der nogle der kan hjælpe med dem?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. januar 2012 af nielsenHTX

den første kan løses direkte

x^2 - 16 = 0 ⇔

x2=16 ⇔

x=±√16=±4

den anden:

 gang med 2 og sæt t uden for en parentes og brug nul reglen.
 

den sidste kan faktorers, men jeg vil bruge formlen til at løse en 2. gradsligning på formen

ax2+bx+c=0

 


Skriv et svar til: andengradsligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.