Fysik

Ellipser - Brændpunkter, aphelium og perihelium.

24. januar 2012 af Zone (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa.

 

Jeg ville virkelig værdsætte hvis der var nogle der ville hjælpe mig videre med min SRP-prøve opgave.

• "Giv en matematisk beskrivelse i form af tidsfunktion af Venus’ banekurve omkring Solen, og angiv størrelserne brændpunkt, aphel og perihel."

Det har lykkedes mig at lave en tidsfunktion af venus banekurve omkring solen, dog er jeg gået helt i stå da jeg skal finde disse størrelser.

 

Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. januar 2012 af Jerslev (Slettet)

#0: Hvordan ser din tidsfunktion ud?


Svar #2
25. januar 2012 af Zone (Slettet)

Mid tidsfunktion er lavet over venus:

 T = 323520sek

Dette er Venus omløbstid i sekunder

 

f(t) = 216416852*cos((t/T)*2pi)

g(g) = 216412888*sin((t/T1)*2pi)

De to tal der er ganget på er venus storakse og lilleakse.

 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. januar 2012 af Jerslev (Slettet)

#2: Hvad er f og g?


Svar #4
27. januar 2012 af Zone (Slettet)

Jeg har fundet ud af opgaven, ellers tak Jerslev.

Kunne være du kunne tage et kig på:

• Redegør for hvor stor en påvirkning, Venus tænkes at skulle have for at kunne frigøre sig fra Solens tyngdefelt.

Jeg har indtil videre fundet ud af (bl.a. ved hjælp herfra), at totalenergien skal være positiv - Har spurgt om lidt vejledning men har kun fået at vide at det har noget med universel gravitation at gøre... Er rimelig lost.

 


Skriv et svar til: Ellipser - Brændpunkter, aphelium og perihelium.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.