Matematik

regning i trekant

24. januar 2012 af brugerjulie (Slettet)

Nogen der kan hjælpe med denne opgave, kan ikke helt finde ud af hvilke formler jeg skal bruge. 

 

I trekant ABC er a = 7, b= 12 og c = 17

a) Bestem vinkel C

Punktet D ligger på BC, så vinkel D i trekant ADC er 45 grader

b) bestem længde AD 

OBS. Figuen er vedhæftet til. 

Vedhæftet fil: IMG0000.jpg

Brugbart svar (1)

Svar #1
24. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

a) Benyt en cosinusrelation til at bestemme vinkel C.

b) Benyt sinusrelationerne til at bestemme |AD| , idet man kender alle tre vinkler og en side i trekant ADC .


Svar #2
24. januar 2012 af brugerjulie (Slettet)

Den formel jeg kan komme i tanke om er denne Cos(C) = a2+b2-c/ 2ab 

hvor side a=7 og side c = 17 og b er 12

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
24. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, det er korrekt, med passende parenteser sat.


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. september 2017 af Mm98

Hvordan beregnes længden |AD| ?


Skriv et svar til: regning i trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.