Matematik

bestem en ligning for tangenten t til grafen f

24. januar 2012 af lotte14 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej mangler også lige hjælp til denne her...

 

en funktion f er givet ved f(x)=-x^3+1,5x^2+6x-1

1) bestem en ligningen ´for tangenten t til grafen for f i punktet P(3,f(3))

hvordan gør man det??

tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. januar 2012 af klimasven (Slettet)

Brug tangentligningen

y=f'(x0)(x-x0)+f(x0)


Svar #2
24. januar 2012 af lotte14 (Slettet)

det er super fint du siger jeg skal bruge den, men har ingen ide om hvor jeg skal starte henne


Brugbart svar (1)

Svar #3
24. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Du skal starte med at gøre dig klart, at x0 er x-koordinaten for røringspunktet, dvs x0 = 3 , og så skal man beregne f(3) og f'(3) og indsætte i tangentligningen.


Skriv et svar til: bestem en ligning for tangenten t til grafen f

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.