Matematik

Betydning- koefficient

25. januar 2012 af SMBS (Slettet) - Niveau: C-niveau

Er der nogen, som på et VIRKELIG! Let forståeligt dansk, kan forklare mig, hvad i alverden der forstås med koefficienter, det jeg har fundet på nettet er simpelthen for kryptisk, for min absolut IKKE matematik-mindede hjerne...

 

På forhånd mange tusinde tak for din hjælp...


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

En koefficient er en faktor i et produkt. Ordet bruges især om de konstanter, der ganges som faktorer på de variable led i polynomier.

I et polynomium, f.eks. 3x2 -9x + √3 , er konstanterne 3, -9 og √3 koefficienter i polynomiet, idet de er konstante talfaktorer, der ganges på de variable faktorer x2, x, og 1 .

Måske bør du arbejde alvorligt med den blokering i din hjerne, der får dig til at tro, at du ikke kan forstå matematik.


Svar #2
25. januar 2012 af SMBS (Slettet)

Tak, men det du lige har skrevet er mildest talt volapyk, jeg forstår vitterligt ikke et DYT af, hvad du har skrevet. Det kan være, at jeg skal udpensle mit behov: Hvis du skulle forklare det til en 10 årig, hvordan ville du så gøre det?? Jeg tror min matematiske forståelse er cirka tilsvarendes en 10 årigs, desværre. 

Jeg vil da enormt gerne have et forslag til, hvordan jeg kan fjerne, hvad der åbenbart er, en blokkering i min hjerne, som gør at jeg bare ikke finder matematik ligetil. Men jeg tror desværre bare det handler om, at jeg besidder en betydeligt større sproglig end matematisk forståelse.

 

Men tak


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det lyder i sig selv helt selvmodsigende. Matematik er et sprog, og det drejer sig om for dig at lære dette sprog at kende. Det drejer sig først og fremmest om, at du lader være med på forhånd at sige, at du ikke kan forstå matematik. Dernæst skal du give dig den nødvendige tid til at lære de matematiske begreber at kende og til at arbejde med dem, helt fra bunden gennem øvelser og opgaver. Du er vel klar over, at volapük også er et sprog?

Jeg er overbevist om, at det er noget vrøvl, når du skriver, at du ikke har matematisk forståelse. Det lader til, at du har kendskab til tallene og også har lært, hvordan man tæller og lægger sammen og ganger, osv. På et eller andet tidspunkt har din hjerne ubegrundet besluttet sig for, at det kan den ikke forstå, og at det vil den ikke have mere med at gøre.

Du skriver, at du har sproglig forståelse. Det betyder, at du kan høre eller se, at visse kombinationer eller mønstre af ord hører sammen og giver mening, og der er ofte faste logiske regler for, hvordan det foregår. På tilsvarende måde drejer det sig i sproget matematik om at lære sammenhængen mellem, hvordan forskellige tal kan kombineres, og om at lære de logiske regler, der ligger til grund. En hindring for at kunne forstå det matematiske sprog kan måske ligge i en stærk modvilje mod at ville følge et sæt instruktioner.

Det drejer sig ikke om at forklare nogle matematiske begreber for en 5- eller 10-årig; det kommer der ikke noget frugtbart ud af; det vil i stedet blive en udvandet la-la-forklaring, som du nok ikke kan bruge til noget alligevel. Og det er jo også noget fjolleri, når vi godt ved, at du ikke er 5-10 år gammel. I stedet kræver det en indsats fra din side at lære matematik. Du bliver nødt til at sige til dig selv, at du vil lære matematik, og så må du tage dig den tid, det nu tager at lære begreberne at kende og at blive fortrolig med dem.

I hvilken sammenhæng har du brug for at vide betydningen af koefficient?


Svar #4
25. januar 2012 af SMBS (Slettet)

Jeg vil skam hjertens gerne blive bedre til matematik, blokkering eller ej. Men nu er det sådan, at jeg skal læse kemi niveau c, for at kunne komme vidre i mine uddannelsesplaner, som derudover ikke stiller nogle særlige krav til ens matematiske forståelse. På sigt kunne det da sagtens blive aktuelt for mig, at øge min matematiske kunnen, men på nuværende til har jeg bare virkelig brug for, at vide hvordan jeg bruger/forstår koefficiente tal i forbindelse med reaktionsskemaer og afstemning deraf og det har jeg sådan cirka brug for ret hurtigt.

Men tak for din store interesse i mine matematiske kundskaber og mangel på samme...


Brugbart svar (2)

Svar #5
25. januar 2012 af mathon

 

                                3x = 3·x   hvor gangeprikken er valgfri

dvs
          et produkt, hvor forreste faktor er en talværdi og anden faktor er "noget andet" - en variabel,
          et kemisk stof, et matematisk udtryk el.a. Talværdien kaldes en koefficient.

eks.
          den rette linje med ligningen
                                                      y = ax + b

          a kaldes hældningskoefficienten
                                                       da a står som koefficient
                                        og
                                                       størrelsen af a angiver linjens stejlhed =hældning i forhold til
                                                       x-aksens positive del    

 

            

 


Svar #6
26. januar 2012 af SMBS (Slettet)

Tak Mathon, tror faktisk den er ved, at være der nu :)


Skriv et svar til: Betydning- koefficient

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.