Matematik

Boksplot og middelværdi

25. januar 2012 af brugerjulie (Slettet) - Niveau: A-niveau

Mit spørgsmål lyder: 

I en operaforening er aldersfordelingen som vist i tabellen: 

Alder (år) : 60   61   62   63   64

antal:        2      8     4    10    3

a) tegn et boksplot og beregn middelværdien. 

Jeg har tegnet en boksplot ved at udregne frekvens ved : 2+8+4+10+3 = 27

Derefter 2/27 = 0,074*100 = 7,4 % ≈ 7 %  Osv...

og kumuleres frekvens  7 % + 30 % = 37 % Osv.....

Medianen = 62

Nedre kvatil: 61 

Øvre kvatil: 63 

Er det den rigtige måde??

Middelværdi pluser jeg alderene sammen og dividere med 27 ?? 

Håber nogen kan hjælpe :-)

 

Vedhæftet fil: IMG0000.jpg

Brugbart svar (1)

Svar #1
25. januar 2012 af Andersen11 (Slettet)

Hvis du ikke kan se i din bog, hvordan man laver boksplot, kan du læse om det her http://en.wikipedia.org/wiki/Box_plot

Fremgangsmåden ser fornuftig ud.

Middelværdien findes som den vægtede middelværdi. At "pluse" eller "plusse" er babysprog for at addere. Man ganger aldersvektoren med antalsvektoren og dividerer med det samlede antal.

Det hedder "Nedre kvartil", "Øvre kvartil".


Skriv et svar til: Boksplot og middelværdi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.